Ponce alla Livornese

Ponce alla Livornese is niet heel makkelijk te omschrijven. Je drinkt het na de maaltijd, maar rond een uur of vier in plaats van een cappuccino kan ik me het ook nog voorstellen. Het is in ieder geval hartverwamend, het geeft je een opkikker en helpt de spijsvertering.





When life gives you lemons


Je maakt het volgens het originele recept met 5 ingrediënten:

Koffie

Alleen koffie uit de moka pot. Zo'n een potje op vuur zoals een Bialetti geeft een eigen smaak aan karakteristieke smaak aan de koffie.

Bruine rum

Rum uit het Caribische gebied in ieder geval voor de tropische touch. Spaanse of Franse zijn respectievelijk te fruitig en te aards.

Citroen

Die wil je gewoon altijd bio.

Rietruiker

Echte rietsuiker voor de structuur en smaak.

Kaneel

In poeder.


You make Ponce alla Livornese



- Doe een klontje of theelepel suiker in een klein glas. Het liefst een glas dat de middenweg is tussen een glaasje voor advocaat en een klein whiskey glas.

- Voeg hierbij de twist van een citroen, ongeveer een halve theelepel, naar smaak mag dat meer zijn.

- Daarbij nog en mespuntje kaneel, als alternatief zijn speculaaskruiden ook goed.

- Schenk er nu een eetlepel rum overheen en giet vervolgens de hete koffie hierover.

- Even roeren en lekker heet drinken.




Homepage