Ik had 15 gram geraspte gember nodig. Zonder keukenweegschaal, nee die heb ik echt niet, kon ik op het oog wel een stukje afsnijden maar niet zonder te weten hoeveel het hele stuk nog woog.
Een stuk gember zoals je in de supermarkt koopt weegt tussen de 120 en 150 gram.
Maar nog iets. 15 gram geraspte gember is niet hetzelfde als een stuk 15 gram gember en dan raspen. Toch? Gember bestaat voor een groot deel uit water en een flink deel van dat vocht zie je verloren gaan tijden het raspen.
Anyway, ik maakte dus Genzianella.
- 0,7 liter goede rode wijn, gerijpt en van 1 druifsoort
- 1,4 liter brandy
- 15 gram geraspte gember
Mengen - 8 dagen in de zon zetten - filteren met behulp van papieren (koffie)filterzakje - 4 maanden laten rusten - drinken als aperitief met ijsklontjes of als digestief
Een keukenweegschaal. Misschien toch een keer handig om die in huis te hebben.