Super Simpele Stoofpot

Koud is het he'? En het wordt nog kouder. Wat is er dan lekkerder dan een heerlijk geurend stoofpotje voor je neus?

Comfort food, voedzaam en nog vol vitaminen ook. Een handig recept voor als je niet lang in de keuken wilt staan, je hebt hier geen omkijken naar.

Dit was slechts een eerste experiment, het was koolraap dat in de aanbieding was. Een geslaagd experiment weliswaar dat genoeg mogelijkheden biedt voor allerlei andere variaties.

300 gram gesneden koolraap (al 30% van je dagelijkse behoefte aan Vitamine C)
300 gram vastkokende aardappelen
300 ml bouillon

3 biologische speklappen

2 sjalotten
1 middelgrote ui

2 stronken prei
1 stengels bleekselderij (optioneel, maar ik heb dat altijd wel te recyclen)

1 laurier blaadje
1 kruidnagel
1 blokje groentebouillon van Zonnatura

boter, olie, peper, zout, nootmuskaat

  • - Versnipper alleen 1 sjalot en eventueel de bleekselderij. 
  • - Fruit dit aan in wat boter en olie.
  • - Bak vervolgens kort de in grove stukken gesneden speklappen dicht.
  • - Haal dit weer uit je grote hapjespan of stoofpan.


  • - Snij de overige ingrediënten in grove stukken.
  • - Plaats ze in diezelfde pan in deze volgorde:
  • - Aardappelen, prei, speklappen, koolraap.
  • - Prik met een kruidnagel een laurierblad vast aan de ui en 
  • plaats deze in het midden van de pan.
  • - Peper, zout en nootmuskaat naar smaak toevoegen.
  • - Tot slot 300ml bouillon (van 1 blokje Zonnatura groentebouillon) toevoegen.
  • - Deksel erop en een klein uur zachtjes laten koken.

Langer dan een uur koken mag, er kan weinig gebeuren.
Drink hier een lekkere stevige doch sappige rode wijn bij.





Homepage