
Bloemkolen te over. En vaak heb je bloemkool over. Met dit 10-minuten recept maak je een prima voedzame lunch van je leftover bloemkool.
Kook dus toch maar de hele bloemkool maar zorg dat 'ie al dente blijft. Wat over is hoeft niet weggegooid te worden.
Fruit wat knoflook in een pan. Doe daar de gekookte en teruggekoelde bloemkool, die je met de hand wat kleiner maakt, in en fruit deze een paar minuten mee.
Als je in de vriezer nog wat soepgroenten hebt doe daar dan ook een handje van doorheen voor de kleur.
Maak een blokje groentebouillon los in een halve liter water. Giet vervolgens de bouillon door het groenteprutje. Met een staalmixer maak je alles fijn en gaande weg maak je de substantie wat dunner door steeds een beetje bouillon toe te voegen. De bouillon hoeft zeker niet op. Doorkoken hoeft ook niet. Het vuur mag zelfs uit, alles is toch al gekookt.
Nu mag er een flinke eetlepel Boursin-achtige roomkaas doorheen. Even goed roeren en serveren met wat verse bieslook of peterselie uit de tuin. Wat langzaam gebakken spekreepjes maken het helemaal af.
In plaats van de roomkaas, die voor de licht pittige smaakt zorgt en ook voor wat binding kun je ook met mosterd experimenteren en die twee leftover gekookte aardappels erdoorheen mixen.