Vijgengrappa en geduld

Grappa met vijgensmaak maak je met veel geduld. Geduld is het hoofdingrediënt. Met geduld komt ook altijd alles goed.

Koop in Duitsland, want het is daar veel geodkoper, gewone basis grappa, grappa bianca. Anders gewoon op vakantie in Italië natuurlijk.

Voor elke halve liter grappa heb je een weckpot van 1 liter nodig. Zorg dat deze goed schoon is en dat je een nieuw rubbertje hebt.

Van de vijgen die inmiddels in veel Nederlandse tuinen groeien, maar nooit echt helemaal goed rijp worden, pluk je aan het einde van de zomer de mooiste.

Leg ze uit op de tafel en kijk er even naar. Zo zie je ze niet meer terug. Een grote tafel heeft zo z'n voordelen. Fijn om daar van alles neer te leggen en te aanschouwen.


In de 1 liter Weckpot doe je vervolgens:
- 1 klein stukje schil van een biologische citroen
- 1 kruidnagel
- 1 cm van een kaneelstokje
- 2 eetlepels honing
- halve liter grappa
- 10 vijgen

Dit sluit je af en zet je vier maanden in een kastjes. Na die vier maanden filter je het geheel en kun je de grappa bottelen. Je kunt daarvoor de oorspronkelijk grappa fles weer gebruiken.

Nu wacht je nog eens acht maanden waarna de grappa perfect op smaak zal zijn.

Met geduld komt alles goed.


Homepage