Snelle altijd goed frittata

Wel eieren en kaas in huis maar niet veel tijd en geen zin om teveel spullen vies te maken? Dan is dit het lekkerste quick en clean recept van het jaar.

1. Vier eieren in een kom klutsen. Doe trouwens maar vijf.
2. Flinke handvol geraspte kaas er doorheen roeren. Manchego, Emmental, Comté, Gruyere en Parmigiano Reggiano zijn daar prima kazen voor.
3. Wat gemengde kruiden en zwarte peper toevoegen.
4. Eventuele restjes die je over hebt toevoegen (erwten, ham...).
5. Glazen ovenschaal op het vuur zetten, ja dat kan, vuur of inductie. Ingevet met zonnebloemolie.
6. Helft van het mengsel in de schaal doen wanneer heet, zo bak je de onderkant al lichtjes en blijft die los. Dit gaat redelijk snel, als je de zijkanten ziet verkleuren schaal van het vuur halen.
7. Bedekken met veel plakken van je favoriete Hollandse kaas.
8. Daar weer de andere helft van het mengsel overheen.
9. 10 tot 15 minuten in een voorverwarmde op 200 graden tot goudbruin.
10. In ruitvormige stukken snijden.
11. Warm of koud te eten. Als volledige maaltijd of tussendoor.



Leftover variant I (16/10) 


7a. Bedekken met veel plakken van je favoriete Hollandse kaas.
7b. Ene helft van de ovenschaal bedekken met goudsalami, liefst bio. Andere helft bedekken met gegrilde aubergines.
8. De andere helft van het kaas en ei mengsel zoals origineel recept hierboven.





Homepage