Pasta met courgettebloem

Als je pompoenen of courgettes in je moestuin hebt geplant dan heb je nu ongeveer je hele tuin vol met prachtige gele bloemen. Eetbare bloemen. Ik maakte er afgelopen weekend een nieuw recept mee.



Ingrediënten:

10 courgettebloemen uit eigen tuin (zonder kroontje en stamper)
8 tomaatjes uit eigen tuin
8 blaadjes basilicum uit eigen tuin
6 ansjovis uit blik
1 teen knoflook
olijfolie
peper
zout

Bereiding:

Snij de ansjovis zeer fijn en fruit deze aan in wat gewone olie. De ansjovis smelt als het ware en wordt zo een goede smaakdrager. Dit is een basis voor meerdere voornamelijk Zuid_Italiaanse recepten, waarin je vaak met olijven, kappertjes, aubergine of paprika werkt. Laat ook de hele teen knoflook mee fruiten zonder dat deze bruin wordt. De knoflook haal je als de ansjovis is gesmolten weer uit de pan.


Voeg nu de in grove stukken gesneden bloemen toe en laat enkele minuten op laag vuur meebakken.
Daarna nog de tomaten uit eigen tuin, of andere niet te waterige tomaten, in partjes een paar minuten mee laten garen. Een paar keer goed met de pepermolen erover heen. Zwarte peper zeker toevoegen, zout hoeft niet maar mag wel, de ansjovis is al zoutig.


Tijd nu om de pasta te afgieten. Gooi de pasta meteen in de pan met de bloemen en tomaten en roer en paar keer goed. Op het laatste pas de in stukken gescheurde basilicum toevoegen en nog een scheut extra vergine olijfolie. Serveren en eet smakelijk.

Wijntip: Pinot Grigio Blush of een Portugese droge Moscateis.



Homepage