Erwtensoep - nieuw recept

Benodigdheden en bereiding:

Stap 1

250 gram erwten
50 gram linzen
50 gram witten bonen
8 uur lang (een nacht) laten wellen in 1 liter water, daarna afgieten

Stap 2

- 750gr krabbetjes
- 1 bio groentenbouillonblokje
- 1 theelepel zout
- 10-15 peperkorrels
- 1 laurierblaadje
- 3-5 uur lang zachtjes koken met deksel op de pan in 2,5 liter water
Daarna het vlees eruit halen en de bouillon filteren.
Laurierblaadje en peperkorrels (die je voor het gemak in een theezakje hebt gedaan) verwijderen.

Stap 3

Vervolgens de afgegoten erwten, bonen en linzen aan de bouillon toevoegen.
Weer een uur zachtjes in gesloten pan laten koken.

Stap 4

- 1/2 knolselderij in blokjes
- 2 stengels bleekselderij gesneden
- 1 hele prei gesneden
- 1 pastinaak in blokjes
- 1 flinke aardappel in blokjes
Alles klein gesneden een uur mee laten koken daarna met stampotstamper een beetje fijnstampen pureren. Niet met een staafmixer mixen want dat is zonde van de grove structuur.

Stap 5

- De helft van het vlees van krabbetjes gesneden (andere helft kun je koud eten op brood)
- Half bosje bladselderij gesneden
- 50gr gerookt spek van de slager in reepjes
Toevoegen aan de erwtensoep en nog een laatste half uur alles zachtjes laten koken.

Tot slot de soep in pan laten afkoelen. Het resultaat is een geurige en grove 3,5 liter ongebonden erwtensoep. Genoeg voor een heel weekend en genoeg om mooie porties van in te vriezen.






Homepage