Asperges met basilicumsaus

Tijd om te experimenteren met het witte goud. Mooie asperges gekocht bij de biologische winkel, fijne gekookte ham, enige dat nodig was was een sausje. 
Kook asperges 5min, doe daarbij de kontjes en de schillen. Daarna nog 10min in het kookvocht laten staan. Maak een roux van boter en bloem zoals je gewend bent en voeg daar wat van het kookvocht van de asperges aan toe en roer tot een mooi egaal sausje.  
En nu komt het, ik had nog een takje basilicum over. Basilicum en asperge dat leek me wel wat. De helft van het sausje ben ik dus mee gaan experimenteren dat niet veel meer was dan de staafmixer pakken en de basilicum er doorheen mengen. Resultaat: Een subtiele smaak van basilicum, die mooi aansluit bij het zout in de ham en het aardse van de asperge.
Afwerken met wat verkruimeld eigeel van een hardgekookt ei en wat peterselie. 

Basilicum en asperge, voor mij de ontdekking van de maand.


Wijntip: Volle droge Sancerre maar ook de droge Muscat d'Alsace.

Verzonden vanaf mijn BlackBerry 10-smartphone.

Homepage